onsdag 16 januari 2013

Onsdag 2013-01-16 - Utflykt med hyrbil

Onsdag 2013-01-16
Vi hyrde en bil idag för att kunna se mer av ön. Har inte sett hela ön men en hel del. Vi har sett en häftig katedral byggd i basaltsten, bananplantager och flera bergsbyar och bergsvägar. Har också sett flera charmiga städer en bit upp, bland bergen. En skön dag med många vackra vyer!
Vi hittade en klippa med fin utsikt där vi tog en liten fikapaus. Ganska mycket rullgrus på promenaden ner från vägen till klippan. Det bor väl folk i husen i berget där bakom? Här är en länk till en film som visar mer:



I den här dalen (Guayadeque) finns ett antal grottor där man ser att det bor människor. Då vi stannade på behörigt avstånd hörde vi hundarna som skällde på oss.

De turistställen vi såg på södra sidan, upplevde vi, saknade helt den charm vi gillar i Las Palmas. Där på södra sidan hittade vi inte det genuina och det såg ut som alla restauranger enbart var för "de vita" om nu liknelsen kan förstås. Skönt att vara tillbaka i storstaden med den charm som ortsbefolkningen här kan bjuda på.

Hade ett sjukdomsfall på Hotellets restaurang också, precis som vi kom hem, där jag kände mig manad att hjälpa till, tills ambulanspersonalen kom. Sen gick vi ut och åt en bit mat. Nu är det skönt att vara hemma på hotellrummet igen.

Tomorrow is a new day.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar